Visites:

dimecres, 3 de desembre del 2014

PEP ALBANELL I TORTADES

Pep Albanell i Tortades va néixer a Vic el 25 de desembre de 1945.  Quan ell tenia quatre anys els seus pares es van traslladar a la Seu d’Urgell. Li va costar adaptar-se a aquell nou ambient, mentrestant, vivia envoltat de la imaginació i fantasia. Era un apassionat de la lectura i també de les històries que li explicava la seva àvia.

Els seus primers relats els va fer tot just quan tenia dotze anys; molts eren sobre nàufrags. Després en va escriure de romanços i amor.
 Va anar a estudiar periodisme a Madrid. Després a Barcelona va fer filosofia i lletres. Va començar a treballar en alguns diaris però, també buscava el temps per la seva passió, escriure. Al 1972 va començar a publicar. Quan portava ja tres o quatre llibres; el seu amic Carles Senpau va convèncer-lo perquè publiques per a joves i nens. Llavors va escriure més de 80  llibres. El seu primer llibre va ser “La Guia Fantàstica” que va signar amb el pseudònim de Joles Sennell ( JOsep albaNELL i carLES SENpau).

Pep Albanell forma part de la associació de Ofèlia Dracs on ha publicat 6 llibres. Ha escrit articles a Cavall Fort i a altres revistes, guions de teatre i ràdio...
 Durant tot aquest temps ha rebut nombrosos premis com:

-  Premi Víctor Català l’any 1972 pel llibre Les parets de l’insomni.
- Premi Josep Maria Folch i Torres l’any1980 per Pantacràs Xinxolaina.

-  Premi Ministerio de Cultura de literatura infantil i juvenil, l’any 1990 pel llibre La rosa de Sant Jordi.

Maria Codina i Maria Camps                                     6è de Primària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada